fruit splash fotoshoot

Een Fruit Splash fotoshoot is een leuke en creatieve manier om fruit en groente te fotograferen. Het idee is om het fruit in een aquarium vol water te laten vallen en de plons vast te leggen. Zo krijg je een fris en dynamisch beeld van het fruit, alsof het net geplukt is. In dit artikel laat ik je zien hoe ik zo'n fotoshoot heb gedaan en welke apparatuur en instellingen ik heb gebruikt.

Als je een bedrijf hebt in de groente en fruit sector, wil je natuurlijk je producten zo aantrekkelijk mogelijk presenteren. Je wilt je klanten laten zien dat je fruit en groente vers, gezond en lekker zijn. Een Fruit Splash fotoshoot is een perfecte manier om dat te doen. Met een Fruit Splash fotoshoot kun je je fruit en groente op een originele en dynamische manier fotograferen. Je laat het fruit in een aquarium vol water vallen en je legt de plons vast met een camera en flitsers. Zo krijg je een fris en levendig beeld van je producten, alsof ze net geplukt zijn.

Een Fruit Splash fotoshoot is niet alleen leuk om te doen, maar ook nuttig voor je marketing. Je kunt de foto’s gebruiken op je vrachtwagens, website, social media, flyers, posters, brochures, catalogi, menukaarten, verpakkingen en meer. De foto’s zullen de aandacht trekken van je potentiële klanten en ze verleiden om je producten te kopen. De foto’s zullen ook je merkidentiteit versterken en je onderscheiden van je concurrenten. Een fotoshoot als deze kan ik in de fotostudio doen, maar kan ook bij de klant gemaakt worden met mijn mobiele fotostudio. Dit is eventueel te combineren met een bedrijfsreportage. Met een Fruit Splash fotoshoot laat je zien dat je een innovatief, creatief en kwalitatief bedrijf bent.

Voorbereiding

Voor deze fotoshoot heb je een aantal dingen nodig:

- Een aquarium. Ik heb een aquarium van 60 x 30 x 30 cm gekocht, maar je kunt ook een grotere of kleinere gebruiken, afhankelijk van het formaat van je fruit en je compositie.

- Fruit en groente. Ik heb gekozen voor appels, peren, sinaasappels, citroenen, limoenen, komkommers en tomaten. Je kunt natuurlijk ook andere soorten fruit en groente gebruiken, zolang ze maar niet te zwaar of te zacht zijn. Het is ook handig om meerdere exemplaren van elk soort te hebben, voor het geval je meerdere pogingen nodig hebt om de perfecte plons te krijgen.

- Een witte achtergrond. Ik heb een witte muur gebruikt die ik in de studio had. Het belangrijkste is dat de achtergrond egaal en helder is, zodat het fruit goed opvalt en het water er fris uitziet.

- Een camera. Ik heb een Canon 5d Mark II gebruikt, maar je kunt elke camera gebruiken die een snelle sluitertijd en een flitssynchronisatie heeft. Je hebt ook een statief nodig om je camera stabiel te houden.

- Flitsers. Ik heb twee Canon 580 EX II flitsers gebruikt, die ik aan beide kanten van het aquarium heb geplaatst. Je kunt ook andere flitsers gebruiken, zolang ze maar een korte flitsduur hebben. Je hebt ook een manier nodig om je flitsers draadloos aan te sturen. Ik heb daarvoor twee Pocket Wizard Mini TT + Flex 5 ontvangers gebruikt, die ik op de flitsers heb aangesloten. Je hebt ook een zender nodig om de ontvangers te activeren. Ik heb daarvoor een Pocket Wizard Mini TT gebruikt, die ik op de camera heb bevestigd.

- Een afstandsbediening. Ik heb een JYC wireless remote gebruikt om de camera op afstand te bedienen. Je kunt ook een andere afstandsbediening gebruiken, of de zelfontspanner van je camera. Het voordeel van een afstandsbediening is dat je meer controle hebt over het moment van de opname en dat je je handen vrij hebt om het fruit te laten vallen.

Uitvoering

Als je alles hebt voorbereid, kun je beginnen met de fotoshoot. Dit zijn de stappen die ik heb gevolgd:

- Ik heb het aquarium gevuld met water tot ongeveer 10 cm onder de rand. Ik heb het water op kamertemperatuur gehouden, zodat het niet beslaat op het glas. Ik heb ook een paar druppels afwasmiddel toegevoegd om de oppervlaktespanning van het water te verminderen en zo mooiere plonzen te krijgen.

- De camera heb ik op het statief gezet en gericht op het aquarium. Ik heb de camera ingesteld op de manuele focus en de volgende instellingen gebruikt: ISO 100, diafragma f/11, sluitertijd 1/200 sec. De flitsers heb ik ingesteld op de manuele modus en de laagste vermogen (1/128) zodat ze het snelst flitsen. Ik heb de flitsers op ongeveer 1 meter afstand van het aquarium geplaatst, op dezelfde hoogte als het water. Ik heb de flitsers zo gericht dat ze het fruit en het water van achteren belichten, maar niet de camera of de lens. Ik heb de zender op de camera aangesloten en de ontvangers op de flitsers. Verder heb ik de afstandsbediening op de camera aangesloten en in mijn hand gehouden.

- Ik heb het fruit en de groente gewassen en gedroogd. Sommige fruit heb ik in stukken gesneden of gehalveerd, zodat het meer kleur en textuur zou laten zien.

- Om een foto te maken heb ik een stuk fruit of groente gepakt en boven het aquarium gehouden. Ik heb de afstandsbediening ingedrukt om de camera te activeren. Vervolgens liet ik het fruit of de groente in het water vallen en op het juiste moment geprobeerd te klikken. Bij elke foto kijk je op de camera wat je van het resultaat vindt en of je nog wat zou moeten aanpassen. Wanneer ik tevreden was met de foto, heb ik het volgende stuk fruit of groente gepakt.

fruitshoot setup

Nabewerking

Na de fotoshoot heb ik de foto's overgezet naar mijn computer. Ik heb de foto's bewerkt in Lightroom en Photoshop. Dit zijn de stappen die ik heb gevolgd:

- Als eerste heb ik de foto's geïmporteerd in Lightroom en de foto's gesorteerd en de beste foto's geselecteerd. Daarna heb ik de foto's lichter gemaakt en wat meer contrast en scherpte toegevoegd. Ik heb ook de witbalans, de kleurtinten en de verzadiging aangepast om de kleuren van het fruit en het water te verbeteren. Toen ik tevreden was heb ik de foto's geëxporteerd als JPEG-bestanden om deze af te werken in Photoshop.

- In Photoshop heb ik de foto's verder bewerkt en de oneffenheden weg gewerkt. Ik heb de stofjes, de luchtbellen, de reflecties en de schaduwen verwijderd met de kloonstempel, de retoucheerpenseel en de doordrukken en tegenhouden gereedschappen. Ook de randen van het aquarium en de achtergrond heb ik weggesneden met het uitsnijden gereedschap en ben ik tot dit resultaat gekomen.

Resultaat

Hieronder zie je het resultaat van mijn Fruit Splash fotoshoot. Ik ben erg blij met het eindresultaat. Ik vind dat de foto's het fruit en het water goed laten zien en dat ze een frisse en levendige uitstraling hebben. Ik hoop dat je dit artikel leuk en leerzaam vond en dat je zelf ook eens zo'n fotoshoot wilt proberen. Als je dat doet, vergeet dan niet om je foto's met mij te delen. Ik ben benieuwd naar jouw creaties!

bosbessen
citroen
1038651538-Original.jpg
kiwi's
Stefan Segers
Sinds 2008 werkzaam als fotograaf met als specialiteit portretten, families, kinderen en bruiloften.
https://www.stefansegers.nl
Vorige
Vorige

fashion fotoshoot: Pajar laarzen

Volgende
Volgende

Tethering fotograferen in Lightroom